
Karácsonyi desszert ötlet – Répatorta
Ez a fajta torta eddig leginkább húsvétra volt jellemző, de miért ne lehetne karácsonyi is? A megfelelő fűszerek hozzáadásával igazán télies hangulatba hozható.
Recept, 24 cm-es tortaformához (28-20 cm mérettartam között megfelelő):
150g zabliszt (vagy más liszt, amit sütésre használsz)
150g magvak (török mogyoró, pekándió, dió…)
100ml kókuszzsír
60g lágy sötétbarna nádcukor (kifejezetten illik ehhez a sütihez a sötétebb, intenzív illatú cukorfajták, de diéta esetén édesítővel is készítheted, eritrtittel, steviával)
270g reszelt répa
2db tojás
12g sütőpor
1-2 tk fahéj
1 tk őrölt gyömbér
1 kezeletlen héjú narancs reszelve
1 tk vanília aroma
Krémhez:
150g mascarpone
50g por eritrit
negyed narancs leve
A lisztet a sütőporral és a fűszerekkel összekevered, a narancs héjával együtt. A magvakat széttöröd durvára, összeöntöd a cukorral. A répát is lereszeled, hozzáadod a liszthez, kevered, utána mehet a cukros magvas adag és a 2db tojás. Keverés mellett fokozatosan hozzáadod a felolvasztott kókuszzsírt. Tortaformába kiöntöd, 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
Amíg sül a tészta, kikevered a torta tetejére, a mascarponét por állagú eritrittel és egy kis narancs levével. Jól keverd össze és tedd be a hűtőbe.
Megsült a torta, hagyd kihűlni, utána mehet a tetejére a mascarponés krém, szélét reszelt répával díszítettem.
Személyre szabott vitamin és ásványi anyag ajánlást az étrend mellé kapod, ha itt jelentkezel.
Ezeket is érdemes megnézni

Pofon egyszerű KENYÉR recept (DAGASZTÁS nélkül)
2020.06.05.
Júliusi gyümölcs kavalkád – milyen gyümölcsöknek is van pontosan szezonja?
2020.06.25.