Receptek,  Táplálkozás,  Vitamin

Köret tipp – Sült cékla

Bátran használjuk a céklát köretnek is, ne csak savanyúságnak. Nagyon jól áll ennek a zöldségnek a sütés a kellő fűszerezéssel. Pluszban nagyon egészséges. Vérképző hatású, a sav-bázis egyensúlyt szabályozza. A gumóban számos ásványi anyag megtalálható, mint kálium, magnézium, foszfor, jód, vas, réz, kálcium és kén.

Sült cékla recept, 1 kisebb tepsi méret:

3 db cékla (vákuumcsomagolásban is lehet kapni előre meghámozva)
rozmaring
kakukkfű

1 tk olívaolaj
1 tk balzsamecet

Alufóliával lefedve 180 fokos sütőben 20 percig sütöd, utána fólia nélkül 10 percig.

Insider tipp: Hús nélküli recept, ha édesburgonyát is mellé kockázod és mikor kész megszórod feta sajttal. Kész is az ebéded, vacsorád.