
Pofon egyszerű KENYÉR recept (DAGASZTÁS nélkül)
Gondolom sokszor meghátráltál a kenyérsütés hallatán, nem csodálom…Én is. Na de jött a fordulat! Kipróbáltam már egyszerűnek nevezett kenyér recepteket, de valahogy a kukában végezték. Ez TÉNYLEG nagyon egyszerű, csak a fenti néhány összetevőre van szükséged, és egy konyhai mérlegre. Friss, ropogós héjú, belül finom puha kenyér már nem csak a pékeknél.
- 0,5 l langyos víz
- 300 g búzafinomliszt
- 300 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1 cs instant élesztő
- 2 kiskanál só, ill cukor (én kókuszvirág cukrot használtam)
- olíva olaj a tepsi kikenéséhez
Keverd össze a száraz összetevőket egy tálba, utána adagold hozzá a vizet többszöri löttyintéssel, szimplán csak jól keverd össze, nem kell, hogy sima anyagot kapjál, nem gond, ha liszt foltok vannak benne vagy buborékok. Hagyd pihentetni 35 percre konyharuhával lefedve.
Mehet a kenyérsütő tepsi kiolajozása, és öntheted bele a masszát. Egyengesd el a tetejét, lefedve mehet is a 200 fokra (sütő függő) előmelegített sütőbe 35 perce, utána fedő nélkül 20 perc a pirulás.
A fele-fele liszt arány vált be eddig a legjobban, de hamarosan hozom a rozslisztes, tönkölybúzás verziót is, illetve további magvakkal is feltúrbózhatjuk. Működik persze, ha az egészet normál liszttel készíted. Nem tartozik a kedvenceim közé a sima búzaliszt, de arra ez a recept tökéletes, hogy tudd mit eszel, hogy nincs benne tartósítószer, pálmaolaj.
Bon Apetit!

Mit is kell tudnunk az almaecetről?
Ezeket is érdemes megnézni

Matcha tea – a zöld teák legjobbja
2020.08.10.
Az ősz kedvence – Almás fahéjas galette
2020.10.24.