vitamindús reggeli
Táplálkozás

Sikeres diéta 5 alappillére, ezek a tippek segíteni fognak, hogy kitarts!

Elvesztetted a motivációt? Vagy csak most vágsz bele az életmód váltásba, de nem tudod, hogy kezdj bele? El jön az a pont, mikor úgy érzed elvesztél, de lebegjen a szemed előtt a cél, amit el fogsz érni, ha kitartasz mellette. A lenti tippek valamelyike mindig ott lesz veled. Ösztönözni fog, hogy ne add fel.


1) Egyik legfontosabb, hogy egészségesebb leszel!

Nagyon fontos a szervezetünk számára a jó minőségű ételek fogyasztása, a sok junk food, cukros ételek italok terhelik a testedet és idővel sajnos rosszra fordulnak a dolgok. Betegek leszünk, elhízunk mindenféle nyavalyák előjönnek. Sose késő feleszmélni! Tégy magadért, mozogj kicsit többet, figyelj oda mit eszel meg. A mai világban az interneten számos cikk, könyv segít abban, hogy válts életmódot, illetve szakemberek segítségét is kérheted, ha nem tudod, hogyan fogj bele. Észre fogod venni magadon, hogy energikusabb vagy, és be fog indulni a fogyás is, ez önbizalmat ad neked, feltölt!

2) Centizgetés

Sokakat elszomorít, mikor diéta kezdetén nem látja, hogy az a mérleg lejjebb fordul, de ez ne tántorítson el! Nagyon fontos, hogy az elején lemérd magad mérő szalaggal, hidd el 2-3 hét múlva, ha szépen betartod a diétádat és újra megméred, látni fogod a számokon a változást, ez hatalmas erővel fog eltölteni és nagyobb lendülettel fogsz újra és újra belevágni.

3) „Bele fogok férni!”

Kinéztél egy nyári ruhácskát, de nem éreznéd komfortosnak magad benne, vagy csak szimplán előkerülnek a régi ruhadarabok, amikbe újra szeretnél flangálni az utcán. Hát tégy ezért is! Nagyon jól fog esni a lelkednek, mikor felpróbálod ezeket a ruhadarabokat pár hét elteltével és látod, hogy fel tudod simán húzni azt a cipzárt!

4) Fotó tipp

Készíts magadról előtte utána képeket. Mikor végképp nem hiszel a mérlegnek és a centinek, sokaknak segít egy fotó bemutatása önmagukról. Minden hónapban készíts képet, és nézegesd meg, ha nagyon lent van a libidó 😉

5) Tarts szünetet…

Van úgy az ember, hogy most elég, a holtpont nem egy hiba. Emberek vagyunk nem gépek, teljesen természetes, hogy kifogyunk a motivációkból, ez nem bűn. Tarts egy kis szünetet, új erőre kapsz belőle! Úgy érzed ki vagy már éhezve egy jó Sacher tortára, az edzéstől is besokalltál, tarts egy kis szünetet. Egyél 1-2 kocka étcsokit, aznap ne edz, menj le sétálni egyet a parkba. Majd holnaptól újra pörgeted a mókuskereket.