Egeszseges gombaleves
Egyéb kategória,  Receptek

Egészséges gombaleves

Lassan beköszönt az őszi időszak is, egyik kedvenc ősszel termő alapanyagommal hoztam most nektek egy szuper receptet. Ahogy jönnek a hűvösebb, szelesebb idők, egyre többet vágyunk a meleg takarónk alól egy gőzölgő levesre, íme hát. 🙂

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 2 evőkanál vaj
  • 1 csésze sárgarépa (hámozva és kockára vágva)
  • 1 nagyobb fej hagyma apróra szeletelve
  • 1 csésze szeletelt póréhagyma
  • 3/4 zellergumó (szeletelve)
  • 3 nagy fokhagymagerezd durvára vágva
  • 2 teáskanál friss kakukkfűlevél (vagy ízlés szerint szárított)
  • 1kg gomba megtisztítva, vastagon felszeletelve*
  • 1/2 kg csirkemell apróra vágva
  • 3 teáskanál tengeri só (ízlés szerint lehet picivel kevesebb vagy több)
  • 2 teáskanál durvára tört fekete bors (szintén ízlés szerint)

*Öblítsük le és szeleteljük fel a gombákat kb. 1/4 vastagságban. Használjunk nyugodtan legalább 3 féle gombát (pl. vargánya, csiperke, laska).

Elkészítés:

Megolvasztjuk a vajat egy nagy edényben, közepes lángon. Adjuk hozzá a csirkehúst. Pár perc elteltével dobjuk hozzá a sárgarépát, hagymát, póréhagymát, zellert és fokhagymát. Kb. 6 percig főzzük (lassú hőfokon) és keverjük addig míg picit le nem pirul, majd adjuk hozzá a gombát. Engedjük megpárolódni, majd mehet hozzá a kakukkfű, só és a bors. Következő lépés, hogy vízzel felengedjük, majd alacsony hőfokon, lefedve 30 percig készre főzzük.

gombaleves reform
Gombaleves egeszsegesen