
Pofon egyszerű KENYÉR recept (DAGASZTÁS nélkül)
Gondolom sokszor meghátráltál a kenyérsütés hallatán, nem csodálom…Én is. Na de jött a fordulat! Kipróbáltam már egyszerűnek nevezett kenyér recepteket, de valahogy a kukában végezték. Ez TÉNYLEG nagyon egyszerű, csak a fenti néhány összetevőre van szükséged, és egy konyhai mérlegre. Friss, ropogós héjú, belül finom puha kenyér már nem csak a pékeknél.
- 0,5 l langyos víz
- 300 g búzafinomliszt
- 300 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1 cs instant élesztő
- 2 kiskanál só, ill cukor (én kókuszvirág cukrot használtam)
- olíva olaj a tepsi kikenéséhez
Keverd össze a száraz összetevőket egy tálba, utána adagold hozzá a vizet többszöri löttyintéssel, szimplán csak jól keverd össze, nem kell, hogy sima anyagot kapjál, nem gond, ha liszt foltok vannak benne vagy buborékok. Hagyd pihentetni 35 percre konyharuhával lefedve.
Mehet a kenyérsütő tepsi kiolajozása, és öntheted bele a masszát. Egyengesd el a tetejét, lefedve mehet is a 200 fokra (sütő függő) előmelegített sütőbe 35 perce, utána fedő nélkül 20 perc a pirulás.
A fele-fele liszt arány vált be eddig a legjobban, de hamarosan hozom a rozslisztes, tönkölybúzás verziót is, illetve további magvakkal is feltúrbózhatjuk. Működik persze, ha az egészet normál liszttel készíted. Nem tartozik a kedvenceim közé a sima búzaliszt, de arra ez a recept tökéletes, hogy tudd mit eszel, hogy nincs benne tartósítószer, pálmaolaj.
Bon Apetit!

Mit is kell tudnunk az almaecetről?
Ezeket is érdemes megnézni

Miért kell hidegen sajtolt olajokat fogyasztanunk?
2020.09.14.
Az a fránya narancsbőr – TOP 5 növény, ami hatásos ellene
2020.07.02.